Otkrij savršenu kafu

Ground coffeeRight leaf illustrationSecond bean illustrationThird bean illustrationFourth bean illustrationFifth bean illustrationSixth bean illustrationFirst bean illustrationSvježa mljevena kafa
Svježa mljevena kafa
Ground coffeeRight leaf illustrationSecond bean illustrationThird bean illustrationFourth bean illustrationFifth bean illustrationSixth bean illustrationFirst bean illustrationBlack ’n’ Easy
Black ’n’ Easy
Ground coffeeRight leaf illustrationSecond bean illustrationThird bean illustrationFourth bean illustrationFifth bean illustrationSixth bean illustrationFirst bean illustrationInsta Grand
Insta Grand

#idemonakafu

#Zabava #Recept #Kviz #I miris i ukus #daimamovremenaPogledaj sve
Koliko dobro nas poznaješ?
Kviz

Koliko dobro nas poznaješ?

Upoznaj Grand Kafu

Kako povećati produktivnost?

Veliki broj obaveza i nedostatak vremena od nas zahtijevaju savršenu organizaciju da bismo mogli završiti sve obaveze. Svima nam se ponekad desi da ni nakon napornog radnog dana ne završimo sve zadatke, nemamo više energije i osjećamo se umorno.  Ipak ima pomoći jer postoje jednostavni i laki načini za podizanje energije i vraćanje produktivnosti. Donosimo vam nekoliko prijedloga.

Jutarnja rutina

Da biste zadržali zdrave navike i ostali produktivni, najbolje je uspostaviti jutarnje rutine. Da, naravno, pospremanje kreveta se podrazumijeva, ali mali rituali kao što su tuširanje, priprema laganog doručka (još bolje zdravog), joga ili meditacija od desetak minuta pomoći će nam da se probudimo i započnemo dan tako što za sebe radimo nešto korisno što stvara dobar osjećaj. Pripremajući se za radni dan, pripremamo i prvu šoljicu jutarnje kafe, koja nam dodatno budi energiju i stvara osjećaj svježine.

Čist i uredan prostor

Ako radite od kuće, važno je da se dobro organizujete, da svoj životni prostor prilagodite u “kancelarijski” i rasporedite svoje obaveze prema prioritetima. Radni sto, tiha ambijentalna muzika i notes dovoljni su da vašem mozgu signaliziraju da radite, a ako radnu površinu održavate čistom i urednom, imat ćete više volje za rad.

Uzmite pauzu za kafu

Nakon nekoliko sati rada ništa nije bolje od šoljice jake, domaće kafe! Sam miris kafe asocira na prijatnost i uživanje, a kratka pauza za pripremu i serviranje omiljenog napitka dovoljna je da se opustimo i rasteretimo. Da biste osjetili njene blagodati, konzumirajte svježe mljevenu kafu bez ikakvih dodataka. Za dodatni užitak zatvorite oči na kratko i pustite da kafa svojim punim okusom probudi sva vaša čula!

Upotrijebite Pomodoro tehniku

Ovu tehniku razvio je Francesco Cirello kasnih 1980-ih, a ona pomaže povećati produktivnost tako što se vrijeme za rad dijeli na dva segmenta po 25 minuta i dvije kraće pauze od 5 minuta. Pet minuta pauze iskoristite za poziv najmilijima, zalijevanje cvijeća, užinu. Ova praksa će vam naviknuti mozak na kratke pauze, a vi ćete imati bolju koncentraciju tokom rada.

Dovoljno sna

Istraživanja pokazuju da je nedostatak sna direktno povezan sa opadanjem produktivnosti. Da biste imali minimalno sedam sati sna, na spavanje trebate ići u približno isto vrijeme i ujutro ne odgađajte alarm za buđenje. Tako ćete stvoriti rutinu, a vaše tijelo će se naviknuti na pravilan ciklus spavanja.

Koji su vaši “mali savjeti” za produktivan dan?