Otkrij savršenu kafu

Ground coffeeRight leaf illustrationSecond bean illustrationThird bean illustrationFourth bean illustrationFifth bean illustrationSixth bean illustrationFirst bean illustrationSvježa mljevena kafa
Svježa mljevena kafa
Ground coffeeRight leaf illustrationSecond bean illustrationThird bean illustrationFourth bean illustrationFifth bean illustrationSixth bean illustrationFirst bean illustrationBlack ’n’ Easy
Black ’n’ Easy
Ground coffeeRight leaf illustrationSecond bean illustrationThird bean illustrationFourth bean illustrationFifth bean illustrationSixth bean illustrationFirst bean illustrationInsta Grand
Insta Grand

#idemonakafu

#Zabava #Recept #Kviz #I miris i ukus #daimamovremenaPogledaj sve
Koliko dobro nas poznaješ?
Kviz

Koliko dobro nas poznaješ?

Upoznaj Grand Kafu

Hajde da imamo vremena i za sebe

Pogledaj video

Slušaj sebe da „ne proključaš“

U moru obaveza, od poslovnih, životnih pa do brige o drugima, negdje ispod površine ostaju naše potrebe i briga za sebe. Često imamo tendenciju da zanemarimo sebe i svoje potrebe, da ih potisnemo i ignorišemo. Žurimo i jurimo i prećutno kipimo dok konačno ne proključamo.

Zašto je bitno da se posvetiš sebi?

Vrijeme za sebe, barem 5 minuta dnevno, može biti prilika da zastanemo, slušamo sebe, bolje razumijemo svoje potrebe i uradimo nešto u vezi njih. Ovi trenuci našeg uživanja daju nam snagu, dobro raspoloženje i osjećaj sreće. Ovo je izuzetno važno jer samo kada smo dobro možemo biti dobri i prema svima drugima.

Pogledaj naše savjete

Kako naći vremena i brinuti se o sebi?

Definiranje prioriteta je odlična početna tačka. Ako ono što je važno odvojimo od manje važnog, bolje ćemo moći organizovati dan te unaprijed isplanirati vrijeme i za svoje potrebe. Delegiranje i podjela obaveza takođe je bitna vještina koja nam pomaže pronaći vrijeme za sebe. Ne moramo sve raditi sami i zajednički rad na obavezama takođe je prilika da popijemo kafu sa bliskim ljudima.

Prepusti se onome u čemu uživaš

Često nismo svjesni šta nas opušta i u čemu uživamo, ali ključ je da zavirimo u sebe i pronađemo šta je to. A u tom zadatku nema boljeg saveznika od šolje tople kafe koja nam najbolje od svega pomaže da zastanemo i pogledamo duboko u sebe.

Hajde da imamo vremena i za sebe

Samo kada smo dobro možemo biti dobri prema drugima. Zato ne zanemarujte svoje potrebe. Odvojite vrijeme za sebe. Ne preuzimajte previše odgovornosti. Trudite se da sebi svaki dan pružite iskustvo u kojem uživate i koje vam prija. I naravno, ne zaboravite svoju kafu, koja je istovremeno i trenutak za uživanje i prilika da se bolje povežete sa sobom.

Da ne bi došlo do burnout sindroma, važno je dati prioritet brizi o sebi. Vodi računa o sebi i nemoj proključati, to mora samo voda za kafu. :)

Ispuni kviz i saznaj koliko se dobro brineš o sebi

Da li si ekspert u brizi o sebi ili tek počinješ pronalaziti svoj put? Saznaj odmah.

Hajde da imamo vremena i za sebeBeanBean
Hajde da imamo vremena i za sebe
Kviz

Hajde da imamo vremena i za sebe

Bean

Prati nas na Instagramu

Budi i ti dio kampanje „Hajde da imamo vremena za i sebe“ i podijeli svoje trenutke sa nama. Označi objavu hashtagom #hajdedaimamovremena.